RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TOPPET SEG: Konflikten mellom Fauskes rådmann Even Ediassen (t.v.) og tidligere fagforeningsleder Steinar Hansen, toppet seg under en pause i kommunestyremøtet sist torsdag. Begge foto: Lars Antonsen (Avisa Nordland)
TOPPET SEG: Konflikten mellom Fauskes rådmann Even Ediassen (t.v.) og tidligere fagforeningsleder Steinar Hansen, toppet seg under en pause i kommunestyremøtet sist torsdag. Begge foto: Lars Antonsen (Avisa Nordland)

Håndgemeng under kommunestyremøte

Sist oppdatert:
- Rådmannen hadde stirret på meg med et olmt blikk hele dagen.

Konflikten mellom Fauskes rådmann Even Ediassen og tidligere fagforeningsleder Steinar Hansen, toppet seg under en pause i kommunestyremøtet sist torsdag. Rådmannen benekter ikke at det var fysisk kontakt.

– Rådmannen slo meg i brystet så jeg falt bakover, sier Steinar Hansen til Avisa Nordland.

– Jeg skubbet bestemt, svarer rådmann Even Ediassen.

Sinne
– Jeg var tilhører i kommunestyret og gikk inn på kafferommet like ved plenumssalen der kommunestyret ble holdt. Rådmannen hadde til da stirret på meg med et olmt blikk hele dagen.

Da jeg sa at han ikke behøvde å se på meg på denne måten hele tiden, svartnet det for han, forteller Hansen.

– Han reagerte med et voldsomt sinne, kom mot meg og slo meg i brystkassen med to knyttede never. Jag falt bakover og hadde det ikke vært for at jeg hadde krykkene å støtte meg på og at kommunalsjef Frank Bernhardsen sto bak meg og støttet meg, hadde jeg falt rett i gulvet. Da jeg kom meg opp spurte jeg ganske høyt. «Slår du virkelig en invalid mann», sier Hansen.

Det var flere kommunalsjefer, folk fra kommuneadministrasjonen og politikere i rommet da det fysiske utfallet skjedde.

– Etter slaget ble rådmannen svært perpleks. Det så ut som han var ute av seg. Men etter ett minutt, når han går ut av rommet ber han meg med ut for å gjøre opp, sier Steinar Hansen.

Politianmeldt
Ifølge Hansen gikk en av kommunalsjefene bort til Ediassen og ba han roe seg. Deretter skal rådmannen ha forlatt rommet og gått direkte til ordførerbordet der han sitter for å fortsette i kommunestyremøtet.

Steinar Hansen politianmeldte saken mandag formiddag.

– Ordfører hadde møte med rådmannen. Det skjedde fredag. Konklusjonen er at suspensjon ikke er aktuelt. Vi innkaller til formannskapet onsdag. Det er det tidligste vi får til. Dette fordi kommunens advokat er på reise og ikke kan stille før. I dette møtet vil rådmannen og hans stab være inhabile, sier varaordfører Ronny Borge.

Flere episoder
Kjemien mellom de to har vært midt sagt elendig siden arbeidskonflikten i 2012 som endte med forlik. Saken kostet Fauske kommune en halv million kroner.

– I ettertid har rådmannen blant annet bortvist meg fra rådhuset da jeg var der for å diskutere KLP med en ansatt, sier Steinar Hansen. Hansen som er ufør, avhengig av krykker og har begrensede bevegelsesmuligheter, mener slaget, som han kaller det, har ført til et forverret sykdomsbilde.

– Jeg skal til lege for undersøkelse, sier Hansen.

AN møtte Hansen hjemme mandag. Han var da tydelig preget av hendelsen og er ikke i tvil om at angrepet fra rådmannen var et slag.

Beklager
Etter å ha blitt framlagt påstandene fra Steinar Hansen ønsker rådmannen å komme med en skriftlig redegjørelse av sin versjon. Denne følger i sin helhet her:

«I forbindelse med en hendelse i en pause under Kommunestyrets møte torsdag 19. juni, mellom Steinar Hansen og undertegnede, ønsker jeg som rådmann å informere om følgende; Jeg kan bekrefte at Steinar Hansen og jeg har hatt et anstrengt forhold i flere år. Dette har utspring i en gammel konflikt mellom Steinar Hansen og Fauske kommune som går flere år tilbake.

Jeg opplevde at Steinar Hansen uprovosert opptrådte svært konfronterende. Han snakket høyt og aggressivt helt opp i ansiktet mitt. Dette var ubehagelig og skremmende, derfor valgte jeg å skubbe han bestemt unna. Dette kan bekreftes av vitner. Jeg innser i ettertid at dette var uprofesjonelt av meg som offentlig tjenestemann. Det burde ikke ha kommet til en fysisk konfrontasjon. Dette beklager jeg veldig sterkt. Saken er anmeldt og en eventuell straffbarhet i dette vil en etterforskning vise.»

Kommunalsjef Frank Bernhardsen vil ikke kommentere opplysningen om at han måtte gripe inn.

– Fordi saken er anmeldt og skal etterforskes, sier han.

Les flere saker fra an.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere