RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Handlet kraft for 13 milliarder i dag

Sist oppdatert:
Det danske olje- og gasskonsernet DONG har i løpet av formiddagen kjøpt eierandeler i danske kraftselskaper for utrolige 12 milliarder danske kroner
Danskenes svar på Statoil, DONG, har i løpet av torsdagen brukt 12 milliarder danske kroner, eller drøye 13 millioner norske kroner på å sikre seg kontroll med store deler av strømforsyningen på Sjælland og i hovedstaden København.

De ulike komponentene i dagens oppkjøpsraid er 4,7 milliarder for Københavns Energi, kjøp av Københavns Energis og fire andre kommuners eierandel på 37,63 prosent i kraftkonsernet Energi E2 for 6,3 milliarder og som dessert 1 milliard for Fredriksberg Energi og deres lille eierandel i E2.

Kjøpet er betinget av politiske godkjennelser i Københavns bystyre og konkurransemyndighetene. I tillegg må de resterende aksjonærene i Energi E2 godkjenne aksjekjøpet i selskapet.

DONG skal gjøre opp en tredje del av kjøpesummen i kontanter, mens resten vil bestå av et oppgjør i aksjer eller en kombinasjon med kontanter.

Sammen med Elsams aksjer i Energi E2 kontrollerer DONG nå 80 prosent av E2-konsernet. DONG vant for kort tid siden kampen om Elsam mot svenske Vattenfall, prosessen er imidlertid ikke helt i havn og kan bli gjenstand for en lang juridisk kamp mellom de to konsernene.

DONG skal etter planene børsnoteres i år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere