RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen (Scanpix)

Håper å kunne starte rettssaken i april

Sist oppdatert:
En rettssak mot Anders Behring Breivik kan komme i gang rett over påske neste år.

- Vi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe helt sikkert, men vi arbeider ut fra en mulighet for at rettssaken kan starte rundt 1. april neste år, sier avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen til VG Nett.

På grunn av påsken, blir det neppe snakk om oppstart før i uke 15, og da er første hverdag etter påsken tirsdag 10. april.

Det er ennå ikke tatt noen beslutning om hvor rettssaken skal avvikles.

Sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett sier til Fædrelandsvennen at straffesaken kan bli videooverført til egnede rettslokaler i storbyene.

- Antallet berørte mennesker er så enormt stort. Og siden det dreier seg om mange unge mennesker, tenker vi oss at det beste for disse er å følge straffesaken så nær sitt hjemsted som mulig, med egen familie, lokalt støtteapparat og bistandsadvokat innen rekkevidde, sier Engebretsen til avisa.

I løpet av november regner Oslo tingrett med å ha bestemt når rettssaken kan starte og hvilke lokale den skal gå i. Det anslås at det vil komme minst 1000 mediefolk for å dekke rettssaken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere