RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Havforskere vil avblåse rekekrisen

Nye data fra Havforskningsinstituttets tyder på stor tilgang av småreker.

Oslo (NTB): Rekebestanden i Skagerrak og Nordsjøen er ikke truet, slik WWF hevder, mener forskere ved Havforskningsinstituttet.

I et leserinnlegg i Dagens Næringsliv skriver forskerne at dagens rekefiske er bærekraftig.

- Vurdert etter internasjonale retningslinjer og de samme vitenskapelige metoder som andre fiskerier – for eksempel torsk i Barentshavet – er tilstanden til rekebestanden i Nordsjøen og Skagerrak akseptabelt god, skriver de.

WWF-Norge har plassert reker sammen med «røde» arter som hai, skate og sverdfisk. Miljøorganisasjonen mener feil og mangler ved forvaltningen av reker i Nordsjøen og Skagerrak har gjort at bestanden er lavere enn man har trodd, og advarer mot å spise reker fra disse områdene.

Nye data fra Havforskningsinstituttets seneste reketokt tyder imidlertid på stor tilgang av småreker.

- Det er selvfølgelig bekymringsfullt når en bestand minker over flere år, men heldigvis har denne trenden stoppet, skriver havforskerne.

- Fisket har noen utfordringer når det gjelder bifangst av småreke og ikke-kommersielle fiskearter. Hovedbudskapet må likevel være at rekefisket ikke representerer en trussel overfor rekebestanden eller aktuelle bifangstarter. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere