RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Her er prislappen på forsinkelsene

Sist oppdatert:
Nå er prislappen for pendlerne i Oslo- og Akershus regnet ut. Vi snakker om milliarder.

Analyseselskapet Urbanet Analyse har intervjuet 2300 brukere av kollektivtilbudet i Oslo og Akershus for å beregne hvor mye tid de taper på forsinkelsene, og hvor mye deres tid er verdt.

Totalt har selskapet regnet ut at forsinkelsene koster 3 milliarder kroner årlig. Undersøkelsen er gjennomført for Ruter som styrer kollektivtrafikken i Oslo- og Akershus.

Akershus får svi mest
Den største belastningen får trafikanter i Akershus. Undersøkelsen viser også at forsinkelsene får negative konsekvenser selv når tog og buss er i rute. Årsaken er at folk forventer forsinkelser og dermed bruker mer tid på reisen.

Leder Bård Nordheim i Urbanet sier til Aftenposten at dette er den største reiseundersøkelsen gjort i Norden, og at den forteller mye om hva som skal til for å beholde kollektiv-reisende i fremtiden.

Passasjerer vil forsvinne
- Én til halvannen prosent av passasjerene vil forsvinne i året hvis ikke noe gjøres. Et bedre tilbud gir vekst, noe kollektivtrafikken i Oslo har fått til, sier han.

Undersøkelsen forteller også at brukerne vil kreve bedre service i fremtiden. Det betyr ikke bare at forsinkelsene blir borte, men også at det er sitteplasser nok og at avgangene er hyppigere enn i dag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere