RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever kursmål etter Frontline-tall

Sist oppdatert:
Meglerhuset Fearnley Fonds ble i likhet med resten av markedet overrasket over fremleggelsen Frontline-tallene i dag, både på grunn tidspunktet og hvor gode de var
Ifølge en oppdatering fra meglerhuset var det spesielt inntjeningen til suezmax-tankskipene som overrasket positivt i andre kvartalet til Frontline. Frontline-skipene klarte 39.6000 dollar pr. dag på timecharterbasis, mot Fearnleys-estimat på 31.700 dollar. Men også de andre skipene gjorde noe bedre enn ventet.

Når det gjelder utsiktene fremover, så mener Fearnley at aksjemarkedet nå kommer til å konsentrere seg om hvor mye bedre markedet kan bli til høsten enn tidligere ventet. Meglerhuset forventer at estimatene for resultat pr . aksje nå heves til over 6 dollar pr. aksje, siden 4,40 dollar allerede er bokført så langt i 2003.

Fearnley Fonds hever nå sitt rateestimat for fjerde kvartal fra 30.000 til 40.000 dollar dagen for VLCC'ene, og begrunner det med manglende kutt i OPECs produksjon, og mener det indikerer strammere marked mot vinteren.

meglerhuset oppjusterer sitt kursmål til 150 kroner etter utbetaling av utbytte på 1,10 dollar pr. aksje.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 150 NOK eks. utbytte
Meglerhus: Fearnley Fonds
Dato: 4. august 2003

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere