RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever Photocure før tall

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra Securities oppgraderer Photocure-aksjen før kvartalstallene kommer. -Kursfallet er en kjøpsmulighet, mener meglerhuset. Sjekk analysen her:
Torsdag kommer tallene fra Photocure og meglerhuset Terra Securities melder i en oppdatering at de forventer driftsinntekter på 14 millioner kroner for kvartalet, justert for bokføringen av royaltybetalinger fra Galderma. I tillegg kommer upfront-betaling fra GE Healthcare på 55 millioner kroner.

Meglerhuset forventer dermed å presentere et resultat før skatt på 45 millioner kroner.

- PhotoCure har kun to ganger tidligere levert positive kvartalsresultater, også da grunnet engangs royaltyutbetalinger.

- Det viktigste for PhotoCure fremover blir GE Healthcares planer for utrulling av Hexvix i
Europa, samt godkjenning i USA. Hexvix ble offisielt lansert på en urologikonferanse i
Paris tidligere denne måneden, og vi forventer ytterligere kommentarer rundt den videre prosessen på morgendagens presentasjon, skriver Terra i sin oppdatering.

De skriver videre at selskapet nå prises til en P/E (Pris/Inntjening) på 18,6 for 2008 og 14,2 for 2009.

- Til tross for at aksjen fortsatt fremstår som noe høyt priset på kort sikt mener vi den siste tids kursfall representerer en kjøpsmulighet. Det langsiktige potensialet i selskapets produkter og pipeline vurderes som svært stort, og vi ser ikke bort fra at aksjen kan ha et doblingspotensial på 3-5 års sikt, skriver meglerhuset som nå hever sin anbefaling til kjøp fra hold.

Aksjen har falt 3 prosent de siste tre månedene, men har steget 1,68 prosent den siste uken. I løpet av onsdag har aksjen steget 2,11 prosent med Terra som største kjøper.

Kursmålet til Terra beholdes på 55 kroner aksjen. Sist omsatte kurs er 48,5 kroner.

Oppsummering:

Meglerhus: Terra Securities ASA
Anbefaling: Kjøp (Fra Hold)
Kursmål: 55 kroner
Dato: 19. april 2005

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere