RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hilde Marie skulle bare bake brownies...

Hilde Marie (15) tok feil av bakepapir og matpapir.

STOKMARKNES: (Nordlys) Da Hilde Marie Christoffersen (15) fra Stokmarknes og venninna skulle bake brownies, gikk det ikke helt etter planen.

Christoffersen hadde nemlig i farta tatt feil av bakepapir og matpapir.

Som du ser i videoen over, begynner matpapiret å brenne i ovnen.

- Jeg skulle sjekke hvordan det gikk med kaken, og da så jeg at det brant inni ovnen, forteller Christoffersen til Nordlys.

- Jeg fikk panikk med en gang, og ble selvfølgelig redd det skulle spre seg.

- Tok feil papir

Hun og venninnen tenkte raskt, og slo ut brannen med bakevotter da de hadde tatt ut kaka.

- Jeg så ikke at jeg hadde tatt feil papir i øyeblikket, men er glad det gikk bra.

De fikk laget seg ny røre og satte ny brownie i ovnen. Denne gangen med riktig type papir.

- Så kake ble det til slutt, sier Christoffersen.

Matpapiret brownien sto på tok fyr i ovnen.


Ikke ildfast

Fungerende brannsjef ved Tromsø brann og redning, Kaj Christiansen, sier det er viktig å være på vakt når man gjør noe på kjøkkenet, slik jentene her var.

- Faren med matpapir er at man får temperaturer som fører til antenning av papiret da det ikke er ildfast, slik bakepapir er, sier han til Nordlys.

Generelt mener han det er viktig å følge med når man lager mat.

- Mange branntilløp starter dessvere ved komfyren. Det klassiske er kasserolle på komfyren eller brent pizza i ovnen, sier Christiansen til Nordlys.

Ha kontroll

Han sier det ofte er beboere hjemme som oppdager det raskt, og anbefaler at man ikke lar kasseroller og stekepanner stå alene på komfyren uten at man følger med.

- Det er viktig å ha kontroll. Hvis røykvarsleren er intakt kan den varsle situasjonen tidlig og beboere kan ta grep. Det er derfor viktig at man har fungerende batterier i røykvarsleren og slokkeutstyr i huset.

Det kan både være lurt med slokkeapparat og husbrannslange, en liten innretning som kobles til vannledning i huset.

Skru av varmen

Dersom man er så uheldig at det begynner å brenne på kjøkkenet, sier Christiansen det gjelder å forholde seg rolig og stanse brannen.

- Fjern det som brenner fra varmen, skru av ovnen og bruk et lokk til å slukke med hvis man har kasseroller eller stekepanner det brenner i.

Etterpå kan man godt ringe brannvesenet dersom man har sett åpne flammer.

- Så lenge man har sett åpne flammer eller ikke er sikker på at alt er slukket kan det være lurt. Så kan brannvesenet utføre en etterkontroll av ventilasjon og lignende.

Les flere saker på Nordlys!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere