RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hæren omringer statlig TV i Egypt

Sist oppdatert:
Pansrede kjøretøy har omringet bygningen som huser Egypts statlige fjernsynsstasjon, opplyser sikkerhetskilder.

Kairo (NTB-Reuters): Ansatte som ikke er involvert i direktesendinger, har forlatt bygningen, ifølge kildene.

Egyptiske militæroffiserer skal være til stede i selve redaksjonen, og overvåker alt av innhold som sendes ut til folket, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det muslimske brorskaps regjeringsparti avviste en invitasjon om å møte sjefen for den egyptiske hæren onsdag, timer før hæren har varslet at den vil gripe inn i krisen.

- Vi tar ikke imot invitasjoner fra noen. Vi har en president, og det er det, sier Waleed al-Haddad, en av topplederne i Frihets- og rettferdighetspartiet, til nyhetsbyrået Reuters.

President Mohamed Mursi, som har bakgrunn fra Brorskapet, viser heller ingen vilje til å forhandle. En av hans talsmenn sa onsdag ettermiddag at presidenten mener det er bedre å dø «stående som et tre», og å forsvare legitimiteten han har fått gjennom valg, enn å skrives inn i historiebøkene som den som har ødelagt egypternes håp for demokrati.

Talsmann Ayman Ali sier Mursi akter å «forsvare det demokratiske systemet», og at han ikke har tenkt til å klamre seg til makten for sin egen del.

- Det er bedre for en president, som ellers ville ha kastet Egypt tilbake til diktatur, å dø stående som et tre, enn å bli fordømt av historien og fremtidige generasjoner for rå ha kastet bort egypteres håp om et demokratisk liv, sier Ali til Reuters. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere