RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE HELT GOD FISK? Hvor mye fisk er det i en posesuppe, er noe av det Matagentene finner ut.
IKKE HELT GOD FISK? Hvor mye fisk er det i en posesuppe, er noe av det Matagentene finner ut. Foto: TV 2

Hva er det i denne posen?

Hva er det egentlig i pulveret til fiskesuppen?

(SIDE2:) Fiskesupper på pose finnes det flere varianter av i butikken.

Men hva er det egentlig i pulveret. Det er det kveldens «Matagentene» på TV 2 kunne tenke seg å finne ut. De får besøke Seagarden som lager fiskesuppeposer.

Bitene i posen
- Er ikke bitene i posen fisk? Spør programleder Espen Fiveland.

- Nei, det er garnityr, selleri, gulrot og persille, svarer salgssjef Thorbjørn Toppe i Seagarden. Bedriften åpner sine dører og viser hvordan fiskepulveret blir laget. Men hvor mye av det som ender opp i posen, forbløffer både fiskehandlere og Fiveland.

- Denne posen kunne heller hett hvetemelssuppe eller saltsuppe, sier klinisk ernæringsfysiolog Inge Lindseth ved 4M-klinikken i Oslo. Faktisk er andelen av disse varene så stor at fisken kommer helt i bakgrunnen.

I dagens program forsker også Thea Olsen og Espen Fiveland på innholdet i ferdig guacamole.

Utenlands
TV 2s «Matagentene» hadde premiere sist torsdag og hadde ifølge Kampanje en ganske svak start seermessig. 185.000 personer over 12 år fulgte programmet. Det gode høstværet fikk skylden for at nye programserier folk ikke kjenner ikke blir prioritert.

Sist gang undersøkte Matagentene blant annet om kokt skinke er naturlig rosa.


I de neste programmene vil de også reise utenlands for å finne ut om aroma- og tilsetningsstoffer i matvarene våre.

«Matagentene» ser du på TV 2 torsdager klokka 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere