RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor ofte går du på do?

Antall toalettbesøk kan fortelle om du er syk eller ei. Sjekk om du er i faresonen.

Unormalt hyppig vannlating er nemlig et avgjørende symptom ved fibromyalgi, i tillegg til selvfølgelig å være en stor plage for de som allerede er rammet.

9,2 toalettbesøk
En tilfeldig uttrukket gruppe av pasienter som er medlemmer av Norges Fibromyalgi Forbund ble sammelignet med en gruppe friske kvinner.

Det viste seg at fibromyalgipasientene i gjennomsnitt hadde 9,2 smertefrie vannlatinger per dag mot 5,7 i kontrollgruppen. Førstnevnte hadde også et unormalt høyt antall nattlige vannlatinger.

Viktig symptom
Har du åtte eller flere vannlatinger per dag, og en eller flere per natt, kan det hende du lider av fibromyalgi. Det er også det eneste objektive symptom, siden det bekreftes eller avkreftes ved en spesiell prøve, slik at det ikke kan misbrukes.

Undersøkelsen er publisert i siste utgave av Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere