RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høy norsk strømeksport

Sist oppdatert:
Stort behov for CO2-fri strøm i Europa har ført til høy norsk strømeksport den siste uka, viser tall fra NVE
Norske vannmagasin er betryggende fulle, og gir kraftprodusentene mulighet til å øke produksjonen mer enn normalt. Det nyttbare tilsiget til norske vannkraftverk har vært 141 TWh i 2005. Det er 23 TWh mer enn i et nedbørs- og temperaturmessig normalår, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat. (NVE).

Det høye tilsiget har også gitt en økning i vannmagasinenes fyllingsgrad. Ved utgangen av uke 52 var fyllingsgraden i norske magasiner 77,3 prosent. Det vil si at magasinfyllingen er 5,6 prosentpoeng høyere enn til samme tid i fjor og 6,1 prosentpoeng over medianverdien. Imidlertid er snømagasinet betydelig mindre enn normalt ved utgangen av 2005.

Foreløpige tall viser en produksjon på 137 TWh i 2005. Dette er over 28 TWh høyere enn i fjor. Den høye produksjonen har gitt en norsk nettoeksport av elektrisk kraft på 12 TWh i 2005. Til sammenligning hadde Norge en nettoimport på nesten 12 TWh i 2004.

©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere