RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro kutter i Årdal

Sist oppdatert:
Hydro Aluminium planlegger å drive produksjonen basert på den såkalte Søderberg-teknologien i Årdal frem til strengere utslippstillatelser i 2006, og så stenge. Det rammer 210 ansatte
Produksjonslinjen med åpne Søderbergceller i Årdal må utfases i henhold til utslippstillatelsene fra Statens Forurensingstilsyn, SFT, innen utgangen av 2006.

- Nedstengning av Søderberganlegget betyr en reduksjon i metallproduksjonen på ca 50000 tonn og vil berøre direkte mer enn 210 arbeidsplasser ved Hydro Aluminum Årdal, heter det i en pressemelding i dag.

- Hydro Aluminium vil delta aktivt i lokal omstilling og næringsutvikling i en avgrenset periode, med sikte på å motvirke negative følger av den reduksjon i antall arbeidsplasser som vil følge av en utfasing av Søderberg-anleggene, heter det.

- Med de nåværende markeds- og kostnadsforhold vil det totalt sett være best for Norsk Hydro, de ansatte og for lokalsamfunnene at Søderberg-anleggene drives så lenge det er anledning til det i henhold til utslippstillatelsene, heter det videre.

- Vi tar sikte på å vise at vi kan sikre lønnsomhet i de gjenværende anleggene i Årdal også etter at Søderberganleggene må stenges. Men dette vil kreve et omfattende forbedringsarbeid i hele vårt produksjonssystem, fremgår det i meldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere