RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro med Mosambik-planer

Sist oppdatert:
Hydro jobber med nye planer i Mosambik. Les mer her:
Torsdag 16. februar ble en kontrakt for utforsking og produksjon, en såkalt EPC-kontrakt, for områdene 2 og 5 i Rovuma-bassenget utenfor Mosambik signert av representanter for regjeringen i Mosambik, det nasjonale oljeselskapet Empresa Nacional de Hidrocarbonetos (ENH) og Hydro.

Undertegningen fant sted i Pemba nord i Mosambik. Fra regjeringens side ble kontrakten signert av Esperança Luarinda Bias, statsråd for mineralressurser.

Område 2 og 5 dekker et område på om lag 14.500 kvadratkilometer rett øst og nord for Pemba, som er provinshovedstad i Capo Delgado. Vanndybden i området varierer fra grunt vann til over 2.000 meter.

Etter kontraktsinngåelsen blir førsteprioriteten å gjennomføre en konsekvensutredning før man starter innledende seismiske undersøkelser.

Partnere i oljeletings- og produksjonskontrakten er operatørene Norsk Hydro Oil og Gas Mozambique med 90 prosent, og Empresa Nacional de Hidrocarbonetos med 10 prosent, skriver Hydro i en pressemelding.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere