RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imarex hardt rammet av ratefallene

Sist oppdatert:
Andre kvartal ble en skikkelig nedtur for shippingbørsen Imarex, som måtte se et kraftig fall i inntektene og et negativt driftsresultat
Imarex eksponering mot bulk- og tankmarkedene viser seg i full blomst i shippingbørsen andre kvartalstall. Ratene i begge de to markedene har rast gjennom kvartalet, og det samme har handelen med derivater gjort på Imarex.

Det har ført til at driftsinntektene falt fra 26,5 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 19,7 millioner i årets periode. I forhold til første kvartal er fallet på 10 millioner kroner.

Dette har slått direkte ut på driftsresultatet som endte på minus 0,4 millioner kroner, ned fra pluss 11,2 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på pluss 0,2 millioner kroner, mot pluss 11,1 millioner i samme periode i fjor.

Fallende volumer og rater

Det meste av forklaringen ligger i handelsvolumene over shipping børsen. Mens det i andre kvartal i fjor ble omsatt futureskontrakter med en nominell verdi på 860 millioner dollar, så falt dette til 668 millioner i årets andre kvartal. I første kvartal var den underliggende verdien på 936 millioner dollar.

Toppen for Imarex var da både tank og bulkmarkedet var på full fart opp i fjor med en underliggende verdi på kontrakten på tilsammen 1.318 millioner dollar.

Ifølge Imarex ble bunnen i antall handler på månedsbasis nådd i april med 11.395 enheter omsatt, en enhet tilsvarer rate for 1000/tonn fraktet en dag. I juli var antallet omsatt børsenheter igjen over 17.000.

Ser bedring

Imarex forventer en bedring i andre halvår og forventer at den stigende trenden i aktiviteten i derivatmarkedet registrert de siste par månedene vil fortsette utover høsten. De viser til positive handelsfaktorer og underliggende vekst.

Børsen varsler også fortsatt investeringer i tiltak for å stoppe ny konkurranse og øke satsning på nye markeder med handel gjennom meglere i USA, Storbritannia og Asia.

Det varsles også lansering av handel med bulkderivater i andre halvår.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere