RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indere og kinesere evakueres fra Jemen

Sist oppdatert:
New Delhi (NTB-Reuters-DPA): Både India og Kina forsøker å evakuere tusenvis av arbeidere som er fanget i kampene i Jemen.

Om lag 4.000 indere befinner seg fortsatt i Jemen. Over halvparten av dem er sykepleiere. De fleste kommer fra Kerala sør i India, og mange av dem jobber for svært lav lønn og under dårlige arbeidsforhold.

To fly fra Air India står klare i nabolandet Oman, men de har ikke kunnet fly til Jemens hovedstad Sana ennå. I tillegg er flere skip på vei til regionen for å bringe sykepleierne og andre indiske arbeidere hjem.

Det jobber også mange kinesere i Jemen, og forsvarsdepartementet i Beijing meldte mandag at Kina har sendt av gårde en marineflåte for å evakuere sine statsborgere.

Samme dag snakket Indias statsminister Narendra Modi med kong Salman i Saudi-Arabia i et forsøk på å få hjelp til å få inderne ut. Kongen lovet å gjøre alt for at de skal kunne forlate Jemen, melder Modis kontor.

I India vekker sykepleiernes skjebne minner om de 46 sykepleierne som ble bortført fra et sykehus i Irak i fjor, idet opprørsgruppa IS rykket fram mot Tikrit. De ble senere satt fri og kom trygt hjem. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere