RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Infocus tar ytterligere restruktureringer

Sist oppdatert:
Prosjektørselskapet Infocus og toppsjef John Harker tar ytterligere restruktureringskostnader i andre kvartal. Harker leverte et mindre underskudd enn ventet i første kvartal
Infocus fikk et resultat pr. aksje på minus 32 cent, mens det var ventet et underskudd på minus 35 cent av analytikerne. I samme kvartal i fjor var resultat pr. aksje på minus 20 cent.

Omsetningen i første kvartal var på 145.1 millioner dollar, noe som var et fall på 8 prosent fra samme periode i fjor.

Antallet enheter solgt var likevel opp hele 23 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Bruttomarginen, som er salg fratrukket direkte kostnader knyttet til salget, er også fallende. I første kvartal falt denne til 16,6 prosent fra 20,2 prosent i fjerde kvartal.

Infocustallene viser altså i klarhet de reduserte prisene for prosjektorer.

- Vårt driftsresultat ble negativt påvirket av aggressiv priskonkurranse etter fortsatt overproduksjon i industrien og usikre globale økonomiske forhold, heter det i meldingen fra Infocus-sjef John Harker.

Selskapet skriver i sin kvartalsmelding at de ser svak bedring på driften de to neste kvartalene. Det heter videre i resultatmeldingen at Infocus-ledelsen har vanskelig med å guide markedet utover tredje kvartal.

I andre kvartal vil Infocus ta en ny restruktureringsbelastning på mellom 3,5 og 4 millioner dollar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere