RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Shutterstock)

Ingen hensikt å ta omega-3-tilskudd?

Sist oppdatert:
Ny, stor studie hevder at omega-3 ikke forebygger hjerte- og karsykdom.

(SIDE2:) Greske forskere tror ikke på at fiskeolje hjelper mot utvikling av hjerte- og karsykdom.

Overraskende funn
Tidenes største analyse av omega-3-forskning omfatter nærmere 69.000 mennesker fra 20 ulike forskningsprosjekt. Studiene sammenligner helsetilstanden hos dem som har tatt kosttilskudd med omega-3 eller spist mye fisk med helsen hos personer som tok placebo eller fikk lite omega-3 i kosten.

Resultatene ble offentliggjort i Journal of The American Medical Association (JAMA) i forrige uke. Konklusjonen sier at det ikke er noen statistisk forskjell på de to gruppene når det gjelder slag, hjerteinfarkt eller andre hjerte- og karsykdommer.

Ikke skadelig

- Dette er en solid undersøkelse, og resultatene kan vi stole på. Det har dessverre ingen hensikt å ta tilskudd med omega-3 for å beskytte seg mot hjertesykdom og karsykdom slik som hjerteinfarkt eller hjerneslag, sier spesialist i indremedisin og hjertesykdommer, Steinar Madsen, til NTB.

Samtidig minner Madsen om at det ikke er skadelig å ta tilskudd. Han sier at omega-3 brukes fremdeles som medisin mot høye fettstoffer, såkalte triglyserider, i blodet, men det vil altså ikke fungere som noen vaksine mot hjerte- og karsykdommer:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere