RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Privat)

Ingen vet hva som feiler Yvonnes sønn (3)

Legene klarer ikke finne ut hvorfor treåringen har smerter og får epileptiske anfall.

(SIDE2:) Yvonne Jensen (26) er kjent som bloggeren steinihavet. Denne uken la hun ut et innlegg på bloggen som har fått mange til å ta kontakt.

Sov og spiste dårlig
Jensens yngste sønn er tre år gammel, og utad virker han som en frisk gutt. Men allerede kort tid etter fødselen, oppdaget hun at noe var galt.

«Han sov svært lite og all søvn var veldig urolig. Han gråt mye, og fikk ofte «smerteanfall» der vi ikke klarte roe han ned, og gråten stakk oss i hjertet. Hva plaget den lille gutten vår?» skriver Jensen.

Les hele innlegget her.

- Jeg merket det noen av de første dagene etter at han kom til verden. Morsfølelsen slo inn, og jeg hørte på gråten og kjente uroen i den lille kroppen, sier hun til Side2.

Den lille gutten var utrøstelig, klarte ikke amme og slet med å få i seg mat.

- Siden ble han svært ofte syk med forkjølelser, og det virket som at han fikk alle bakteriene og virusene vi kom i kontakt med, sier hun.

- Ikke den gråten du forventer
Mange nybakte foreldre sliter med urolige spedbarn, og det er ikke sjeldent man hører om hysteriske babyer med kolikk. Jensen var imidlertid sikker på at det ikke var dette som hadde rammet sønnen - blant annet fordi hennes andre sønn hadde hatt kolikk som baby.

- Når det går mange, mange måneder uten at han blir bedre, er det lite sannsynlig. Vi prøvde manuellterapi og andre ting på denne tiden, uten at det hjalp stort, sier hun.

Fordi hun allerede hadde vært gjennom en spedbarnstid tidligere, visste hun hvordan en baby sa fra om vanlige problemer.

- Når du hørte på gråten til gutten stakk det i hjertet. Det var ikke den gråten du forventer når et barn er sulten, trøtt eller trenger nærhet, sier hun.

Får anfall
I løpet av sønnens to første år, fikk han påvist astma, refluks og lyskebrokk. Men selv om han fikk behandling for dette, sov han ikke bedre.

Etter hvert fant de ut at smertene satt i beina, og at det er dette som gjør at sønnen ikke får sove. Nå har han også begynt å klage på smerter i armene.

Gutten får også epilepsi-lignende anfall, hvor han «blir borte» og ikke reagerer på noe rundt seg. Legen har likevel ikke funnet tegn på at han lider av epilepsi. Treåringen har dessuten dårlig syn og må bruke briller, og han har problemer med å regulere kroppstemperaturen.

«Ofte får han et veldig merkelig utslett under bena, som kommer og går. Den ene timen kan det være der, for så bli borte. Vi klarer ikke finne noen sammenheng med dette og situasjoner/rutiner,» skriver Jensen.

Ble ikke tatt på alvor
Til tross for at Jensen var sikker på at noe var galt, tok det tid før de fikk ordentlig hjelp.

- Det tok svært lang tid før det ble tatt på alvor. Alle sa at dette går over og det er ingenting fysisk galt med ham. Men vi sto på vårt og krevde utredning, sier hun.

Til slutt fikk de en fast lege på barneavdelingen, og dette hjalp familien.

- Etter dette har vi fått svært god hjelp. Dessverre sluttet hun ved påsketider i år, og vi har fått en ny lege nå som ser ut til å være veldig dyktig i sitt fag. Så vi føler det nå går rett vei, sier hun.

Ber om hjelp
Men selv om gutten har vært gjennom mange tester, klarer ikke legene å finne ut hva som feiler ham.

- Det er vanskelig å få hjelp når du ikke har en diagnose, og alt har svært lang ventetid, sier hun.

På bloggen skriver Jensen at hun håper noen kan hjelpe. Og bloggen har engasjert. Den har over 500 kommentarer, og bloggen er delt over 3000 ganger på Facebook. Mange av kommentarene er fra lesere som mener de kjenner igjen symptomene og tipser henne om hvordan hun kan få hjelp.

Les kommentarene her.

Steinihavet har også skrevet et oppfølgingsinnlegg, som du kan lese her. Her takker hun blant annet for de mange tilbakemeldingene hun har fått.

«Jeg sitter her med en klump i halsen, og tenker over hvor fantastisk mennesket kan være. Tenk at så mange ønsker å hjelpe oss!» skriver hun.

Hun passer også på å rose legene de har kontakt med.

«Jeg må også skryte av den innsatsen legene våre gjør, og jeg har stor forståelse at det også er vanskelig for dem å finne ut av plagene til skatten vår,» skriver hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere