RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

INNDRATT: Økokrim har satt en effektiv stopper for popcorn-time.no.
INNDRATT: Økokrim har satt en effektiv stopper for popcorn-time.no.

Inndrar bruksretten til popcorn-time.no

Sist oppdatert:
Vil stoppe folk fra å kunne se filmer og TV-serier gratis på nett.

Økokrim tok i mars i fjor beslag i domenet popcorn-time.no, en side som har lagt til rette for en strømmetjeneste som gir brukerne tilgang til filmer og TV-serier.

Lovens lange arm mente domenet gjør materialet tilgjengelig uten samtykke fra rettighetshaverne, at dette krenker opphavsretten og at domenet utgjør en del av et globalt problem i stadig og rask utvikling.

Nå inndrar Økokrim bruksretten til popcorn-time.no.

- Vi har utstedt et inndragningsforelegg mot besitteren av bruksretten til domenet popcorn-time.no. Inndragningsforelegget retter seg mot besitteren, da gjerningsperson i saken er ukjent. Det foreligger ikke holdepunkter i etterforskningen for at besitteren av domenet selv har foretatt de straffbare handlingene, sier politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim i en pressemelding.

Åndsverkene ble gjort tilgjengelig fra februar 2015 til Økokrim tok beslag i bruksretten til domenet popcorn-time.no i mars 2016.

Forelegget er begrunnet med overtredelse av åndsverkloven paragraf to. Besitteren av domenenavnet har nå en frist på fem dager på å vedta eller ikke vedta forelegget.

Les også: Nå kan du straffes for å streame på nett

Norwegian Unix User Group (NUUG) og Elektronisk Forpost Norge (EFN) har sendt begjæring om rettslig prøving av beslaget. Etter en runde i lagmannsretten er saken sendt tilbake til Follo tingrett.

De anser saken som prinsipielt viktig og hevder at beslaget tester grensene for ytringsfriheten.

Les også: Retten ga dataforeninger medhold i Popcorn Time-sakLik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere