RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Åsane-drapet
Åsane-drapet

- Avbildet og delte ut politiavhør

Sist oppdatert:
Jarle Olsens politiforklaring i Åsane-drapet er på avveie i det kriminelle miljøet, etter at en medsiktet skal ha kopiert sakspapirene og delt dem ut.

Mens den 26 år gamle mannen var under etterforskning for medvirkning til drapet på Yngve Elvik, det såkalte Lindås-drapet, skal han ha fått se igjennom sakspapirene i enerom hos sin forsvarer Gisle Didriksen.

Der skal han, i all hemmelighet, ha tatt bilder av drapsdømte Jarle Olsens opprinnelige forklaring i det såkalte Åsanedrapet, drapet på Øyvind Bjarte Madsen. Bildene skal 26-åringen så ha brent inn på en cd og distribuert til flere personer i det kriminelle miljø.

- Dette er en veldig spesiell sak, sier politijurist Kaare Sognstad ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no. Han skal føre saken når 26-åringen skal framstilles for fengsling i Bergen tingrett fredag, siktet for å ha motarbeidet etterforskningen i saken.

Papirer fra begge sakene
Mannen ble i fjor høst siktet og pågrepet for medvirkning til drapet på Elvik i 2001, og framstilt for varetektsfengsling. Men midt i fengslingsmøtet i høst, trakk plutselig politijurist Svein Erik Krogvold begjæringen om fengsling og 26-åringen var fri til å gå. Det var i forbindelse med denne pågripelsen at 26-åringen skal ha fått innsyn i saken og tatt bilde av dokumentene.

- Mappen inneholdt dokumenter som angikk både Lindås-drapet og Åsane-drapet, bekrefter advokat Gisle Didriksen, som var forsvarer for 26-åringen.

- Ikke klanderverdig
- Jeg kan ikke se at jeg har gjort noe klanderverdig i denne saken. Min klient var i sin fulle rett til å se igjennom papirene, men jeg visste ikke at han tok bilder av dem. Det kan altså ha skjedd på mitt kontor, sier Gisle Didriksen til iBergen.no. Fordi det skal ha skjedd på hans kontor, forsvarer han ikke 26-åringen i dagens fengslingsmøte. Politiet vil der ha 26-åringen fengslet, siktet for å ha motarbeidet etterforskningen.

Jarle Olsens advokat, Helge Wesenberg, var ikke tilgjengelig for kommentar fredag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere