RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan bli døv av mobilen

Sist oppdatert:
Forskere mener langvarig mobilbruk kan gjøre deg døv.

Studien er gjennomført av forskere fra de nordiske land samt England, og publiseres i det vitenskapelige tidsskriftet British Journal of Cancer i dag, skriver VG.

Det undersøkelsen viser er at langvarig mobilbruk – typisk 10 år eller mer – kan gi den sjeldne hjernesykdommen akustikusneurinom. Dette er en godartet svulst på hørselsnerven, men den sitter kjelkete til.

- Akustikusneurinom er en invalidiserende lidelse. Etter hvert som svulsten vokser, skades nerveforbindelsene fra det indre øret til hjernen. Det ødelegger hørselen og typisk også balanseevnen, sier forskningssjef Jørgen H. Olsen i Kræftens Bekæmpelse i København.

Professor og overlege Per Møller ved øre-nese-halsavdelingen ved Haukeland Sykehus i Bergen er skeptisk. Han mener økningen i antall tilfeller ikke skyldes økt mobilbruk, men at man har bedre verktøy for å diagnostisere sykdommen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere