RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- God terrorberedskap

Sist oppdatert:
Oslo kommune har beredskapen klar og følger nøye med på det internasjonale terrorbildet. Sammen med politiet og Forsvaret mener beredskapssjef Jon Birger Berntsen at sikkerheten er god i hovedstaden.

Beredskapssjef i Oslo kommune, Jon Birger Berntsen, har en koordinerende rolle mellom utpekte mulige terrormål i hovedstaden. Den tidligere politimannen og sikkerhetssjefen på Oslo Lufthavn sier at beredskapen mot katastrofer og sannsynlige terrorangrep er omfattende.

- Vi har etablert et system der vi godkjenner og gir råd til alle dem som blir berørt av en eventuell hendelse. Per i dag er vi godt fornøyd med tilstanden på beredskapsplanene, sier Berntsen til NTB.

Analysert 317 muligheter

Sammen med Forsvaret, politiet og bydelene i hovedstaden er i alt 317 ulike tenkte situasjoner analysert for hvordan beredskapsarbeidet skal gjennomføres. Disse 317 situasjonene, som spenner over alt fra kjedekollisjoner og naturkatastrofer til terrorangrep og krig, er igjen samlet i 20 hovedgrupper.

- En by er kompleks. Å verne seg totalt mot terror er ikke mulig, man må forsøke å minimalisere de forhold som kan gi skader, sier Berntsen.

Oslo er utsatt på mange områder med havneanløp, kollektivtransport med alle mulige framkomstmidler og sterk konsentrasjon av mennesker. I tillegg går også rutene over innflygingen til Gardermoen rett over deler av byens sentrum.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere