RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har gode nok metoder

Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget er overbevist om at politiets metoder for å ta gjengene er gode nok.

Justisministeren mener politiet har riktige arbeidsmetoder når de går til krig mot gjengene i Oslo.

- Lang på vei har politiet det. Men samtidig er vi opptatt av at vi i løpet av i år og neste år må investere mer i sikkerhetsutstyr, våpen og bilen, for å sette politiet i stand til å bruke det de har lov til å bruke, sier Storberget til TV 2 Nyhetene.

Avholder krisemøte
Politidirektør Killengreen på sin side vil nå kalle inn til krisemøte, nettopp for å diskutere hvilke arbeidsmetoder man skal ta i bruk. Da hun var med i Tabloid onsdag kveld nevnte hun stadig behovet for bedre samarbeid, og rutiner. På møtet, som går av stabelen kommende mandag, skal representanter for fire politidistrikt blant annet delta.

- Så langt skal vi sette oss ned og bli enig om en helhetlig plan. I fellesskap skal vi utarbeide denne planen, og så skal vi komme meget hurtig i gang. Så får vi se hvilke erfaringer vi får, sier Killengreen i TV 2 Nyhetene.

Justisminister Storberget gjør det klart at han vil gjøre alt han kan for å støtte opp om politiets arbeid.

- Uakseptabelt
- Dette er helt uakseptabel kriminell adferd. Det kommer fra et organisert miljø. Hvis vi ikke klarer å slå tilbake vil problemene blir større - også ellers i landet, sier han.

Den siste uken har det vært to seperate skyteepisoder der personer med gjengtilknytning har blitt skutt. Først på søndag ble lederen av en av fløyene i A-gjengen skutt av medlemmer i B-gjengen. Onsdag ble lederen av den andre fløyen også skutt, men denne gangen skal ikke hendelsen ha noe med B-gjengen å gjøre.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere