RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen vil overleve tankbilbrann

Ingen vil overleve om det begynner å brenne i en fullastet tankbil i bunnen av Oslofjordtunnelen, skriver Aftenposten.

Det kommer fram i en risikorapport Veritas laget for Vegdirektoratet i 2001.

Konsekvensene av en tankbilulykke i tunnelen kan bli dramatiske ifølge rapporten, som ikke er offentlig kjent før nå:

"For 100-megawatt-branner (tankbil med farlig gods) uten automatisk TV-overvåking vil alle kunne dø fordi innsatspersonell ikke vil gå inn. Med automatisk TV-overvåking vil de gå inn dersom de får nok informasjon om brannen til å vurdere faren for innsatspersonell."-

Rapporten konkluderer med at man ved å videoovervåke tunnelen, nesten vil halvere reaksjonstiden for en redningsaksjon, og at man kan halvere antall ofre.

Informasjonsdirektør Steinar Gullvåg i Vegdirektoratet sier at det ikke kommer fram noe oppsiktsvekkende i Veritas-analysen

– Tilsvarende vurderinger og analyser er gjort for de fleste andre tunneler. Dersom en tankbil brenner i en tunnel vil virkningen kunne bli katastrofal. Det gjelder også dersom en tankbil brenner utenfor tunnelen. Konsekvensen av å ikke tillate tankbiler i Oslofjordtunnelen, ville bli at enda flere biler kjørte om Oslo.

– Dersom et vogntog med farlig gods skulle begynne å brenne i Oslo, er det stor fare for at man vil mangedoble konsekvensene av en slik brann, sier Gullvåg.

(NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere