RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan koste liv

IP-telefoner gjør det umulig for landets alarmsentraler å se hvor nødsamtalene ringes fra. I verste fall kan det koste deg livet.

Ringer du 110, 112 eller 113 med en IP-telefon, og du ikke er i stand til å gi den nødvendige informasjonen eller linjen blir brutt, vil sentralen ha store problemer med å finne ut hvor du befinner deg. I en alvorlig situasjon kan det koste liv, skriver Adresseavisens nettutgave.

Oppimot 60 000 husstander i Norge har IP-telefon, en telefon som gjør det mulig å ringe via en bredbåndslinje. Problemet er at mange av disse har ikke den teknologien som kreves for at nummeret skal vises hos nødetatene. I andre tilfeller er det nødetatenes utstyr som er foreldet.

- Årsaken er de mange teleoperatørene vi etter hvert har fått i Norge, sier underdirektør i Post- og Teletilsynet, Arne Litlere, til avisen.

Nå har Post- og Teletilsynet satt ned en egen gruppe som skal granske det alvorlige problemet. Målet er å gjøre det mulig for samtlige nødsentraler å se hvem som ringer, uansett abonnement eller type IP-telefon

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere