RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Laks kan gi kreft

Sist oppdatert:
Faren for å få kreft øker dersom du spiser oppdrettslaks oftere enn én gang i måneden, hevder amerikanske forskere.

Ifølge Bergens Tidendes nettutgave er det tidsskriftet Science som har publisert en undersøkelse som viser at det er langt høyere nivåer av PCB og dioksiner i laksefett fra oppdrettslaks enn det er i fett fra villaks.

Laksen som ble testet var rå og hadde skinnet på. Fjerner man skinnet og varmebehandler fisken, reduseres giftmengden betraktelig.

Det amerikanske næringsmiddeltilsynet mener at mengden av miljøgifter i oppdrettslaks er så lave at de ikke bør skape bekymring, og oppfordrer i stedet folk til å spise mye laks.

Forskerne ved Harvard-universitetet som står bak undersøkelsen, konkluderer med at vi bør spise mer villaks og mindre oppdrettslaks. Dessuten bør oppdrettslaksen fôres med vegetabilsk fôr og ikke fôr basert på fiskeolje fordi oljen inneholder miljøgifter.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere