RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

- Look to Trøndelag

Sist oppdatert:
Matminister Lars Peder Brekk mener matmangfoldet i Trøndelag bør være et forbilde.

Stjørdal/Malvik: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk mener Trøndelag bør være et forbilde for matproduksjonen andre steder i landet.

– Look to Trøndelag, sa nordtrønderen Lars Peder Brekk søndag på Senterpartiets landsmøte på Stjørdal.

Brekk presiserte at han er imponert over det som skjer i Rogaland. Det er en matregion som nordmenn kan være stolte av.

– Trøndelag er imidlertid den regionen i landet som har bredest og størst mangfold når det gjelder matproduksjon, sier Brekk til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ministeren viser til at landbruket i Trøndelag omsetter for mellom fem og seks milliarder kroner.

Arbeidsplasser
– Disse store matressursene har skapt grunnlag for stor aktivitet og tusenvis av arbeidsplasser innenfor jordbruk, fiskeri, havbruk og ikke minst i den landbruksbaserte næringsmiddelindustrien, sier Brekk.

Han forteller at landbruket i Trøndelag gir grunnlag for 24.000 arbeidsplasser. Det er 11 prosent av den samlede sysselsettingen i regionen.

Gode nettverk
Brekk legger vekt på at de ulike aktørene i regionen spiller hverandre sterke.

– Her har vi vitale matnettverk med klynger av småskala matprodusenter. Her samarbeider mat- og reiselivsbedriftene. Og så finnes det et eget trøndersk «tenkeloft» for landbruk, sier han.

– Trønderne har til og med underskrevet et eget trøndersk matmanifest som skal skape merverdi ved å bevare, styrke og videreutvikle trøndersk matproduksjon og matkultur, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere