RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FÅR NYTT RÅD: Petter Northug gjorde det tidlig klart at han ønsker en tilståelsesdom. Nå får han et annet råd.
FÅR NYTT RÅD: Petter Northug gjorde det tidlig klart at han ønsker en tilståelsesdom. Nå får han et annet råd. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Northug kan få strengere straff

Jussprofessor Alf Petter Høgberg fraråder Petter Northug en tilståelsesdom.

Kort tid etter at Northug ble kjent med tiltalebeslutningen etter fyllekjøringen i vår, slo langrennsstjernen fast at han ønsker en tilståelsessak og er beredt på å ta straffen han blir idømt, skriver Adresseavisen

Kanskje ikke så lurt ifølge Høgberg, som er professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Det vil være dumt av ham å gå for en tilståelsesdom. Da frykter jeg at han kan bli dømt strengere, for tiltalen inneholder antakelig en del feil. At han tilstår de faktiske forhold, er ikke det samme som å innrømme straffskyld etter paragrafene statsadvokaten benytter.

Høgberg mener det er hevet over enhver tvil at Northug får ubetinget fengselsstraff. Men han tror trønderen kan få strafferabatt fordi han er skiløper.

– Det må tas hensyn til om han kan trene som vanlig. Northug er i en helt annen sårbar situasjon ut fra det livet han har valgt å leve. Man må se på hvordan straffen rammer ham, sier Høgberg til Adresseavisen. (©NTB)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere