RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fred C. Gjestad (Aftenposten)

- Uttalelsene hans skader muslimer

Sist oppdatert:
Men SVs Akhtar Chaudhry håper folk flest forstår at «Sharia-studenten» ikke representerer muslimer i Norge.

Tirsdag postet Akhtar Chaudhry - som er visepresident på Stortinget, en sterk reaksjon på «Sharia-studenten» Mohyeldeen Mohammads uttalelser. Fredag, da muslimer demonstrerte mot Dagbladet, benyttet Mohammad anledningen til å «advare» mot et voldsomt terroranslag mot Norge. Senere har han uttalt til Klassekampen at det er passende straff for homofile å bli steinet til døde.

«Kvalmende,» var Chaudhrys reaksjon på Facebook.

- Jeg vil bestride at det denne mannen gir uttrykkk for er noe som muslimer i Norge mener. Muslimer i Norge har vist lojalitet overfor det norske demokratiet og norske lover, så det vil være å gjøre oss en stor urett dersom det blir oppfattet slik at muslimer flest har disse synspunktene. Men i rettferdighens navn så er jeg temmelig sikker på at folk vet bedre. Han er ingen representativ talsmann for muslimer, sier Chaudhry til Nettavisen.

- Skadelig

På spørsmål om han anser Mohammads uttalelser som skadelige for norske muslimer, så svarer Chaudhry klart ja.

- Nå må vi bruke mye tid og krefter på å rydde opp etter det han har sagt. Jeg må si at jeg er glad for at jeg ikke deltok i fredagens demonstrasjon. Både muslimske politikere og imamer holdt seg unna. Da jeg deltok i fredagsbønnen brukte imamen en helt time på å fraråde oss å delta i demonstrasjonen, sier Chaudhry.

Chaudhry syns mange av deltakerne i samfunnsdebatten nå bruker for mye tid på å diskutere islam som politisk system.

- Islam er ikke som sosialisme, liberalisme eller sosialdemokrati. Her i Norge så gjør ikke islam seg gjeldende som et statssystem, så det blir feil å diskutere islam med det utgangspunktet. Man debatterer jo heller ikke kristendommen som statssystem, sier Chaudhry.

- Krevende spor

For fire år siden uttalte Chaudhry til Nettavisen at Norge er svaret på muslimenes paradis.

- Mener du det samme i dag?

- Man kan ikke bare hoppe over det som har skjedd de tre-fire siste årene, men det er ikke tvil om at muslimer nyter godt av å leve i vårt demokratiske samfunn, svarer Chaudhry.

- Syns du debatten om muslimer i Norge har havnet i feil spor?

- Jeg vil ikke kalle det feil spor, men det er iallfall et krevende spor. Nå må alle gjøre sitt for å leve opp til de forventningene man har til borgerne i et demokrati, sier politikeren.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere