RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1700 nye private skoleplasser

Konkurransen om elever i Drammen kan bli beinhard. Seks skoler ønsker å starte opp friskoler med til sammen 536 elever i grunnskolen og rundt 1225 elever i videregående skole.

To skoler ønsker å starte private grunnskoler i Drammen, mens fire skoler har søkt om videregående skole for 16-19-åringer. Nå skal Utdanningsdirektoratet behandle søknadene som fullt utbygd vil gi mer enn 1700 elever skoleplass, skriver Drammens Tidende.

Det er like mange elever som Strømsø og Drammen videregående skoler har i dag.

Fokusskolen, som skal drives av Fokuskirken i Drammen, ønsker å starte grunnskole med til sammen 286 elever når skolen er ferdig utbygd. Fra før har Drammens Tidende skrevet om den islamske Urtehagen skole som vil starte opp i Drammen, og som planlegger 250 elever i alt.

- Vi vil starte med 30 elever på hvert trinn innen allmennfag. Som friskole blir statsstøtten på 85 prosent, og elevene vil måtte betale cirka 1000 kroner i måneden, sier Tore Bjøro, rektor ved Sonans PrivatGymnas i Drammen, til avisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere