RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Veigård, Erik (SCANPIX)

43.000 henvendelser til Kystvakten i fjor

Sist oppdatert:
En økning på 18 prosent fra året før.

Ved utgangen av 2009 hadde Kystvakten gjennomført rundt 1760 inspeksjoner av fiskerifartøyer i norske farvann.

56 alvorlige regelbrudd
Totalt ble det gitt 248 advarsler. I 56 tilfeller avdekket inspeksjonene regelbrudd som var så alvorlige at fartøyene ble anmeldt direkte eller oppbrakt til norsk havn for sikring av bevis.

- Disse er i hovedsak knyttet til bestemmelser vedrørende redskap, utkast og rapportering, opplyser Kystvaktens sjef Arild-Inge Skram i en pressemelding.

I forbindelse med grunnstøtinger og havari av fritidsbåter og større fartøy, ble Kystvakten satt inn i 196 søk- og redningsaksjoner. Kystvakten foretok videre 71 slep i løpet av fjoråret.

Full City-havariet størst
Full City-havariet i Bamble i Telemark var blant de større sakene der Kystvakten var involvert. Videre støttet Kystvaktene forskning knyttet til arktiske områder og klimaendringer.

- Oppdragsstatistikken for øvrig reflekter bistand til politi, toll og andre etater. Et eksempel er forsyninger til utestasjonene i nord som for eksempel Bjørnøya, opplyser Skram.

Kystvakten satte i august inn et nytt gassdrevent fartøy, KV Barentshav, som en del av modernisering av flåten.

- Vi har store forventninger både til dette fartøyet og de to neste fartøyene av samme klasse som blir tatt i bruk i løpet av 2010, opplyser Skram. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere