RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

48.000 nye uføretrygdede

Sist oppdatert:
Arbeidet med å få uføretrygdede tilbake til jobb har gitt svært magre resultater.

De siste 18 månedene har Norge fått 48.000 nye uføretrygdede. De er helt eller delvis uføretrygdede. Bare 120 uføretrygdede har vendt tilbake til jobb med trygden som lønnstilskudd, skriver VG.

Storsatsingen på å gi uføretrygdede jobb mot at arbeidsgiver får trygden som lønnstilskudd, har ikke gitt de ønskede resultater.

- Mange arbeidsgivere er tilbakeholdne med å ansette personer med helseproblemer. De er redde for at de ikke kommer på jobb hver dag, sier direktør for arbeid og aktiviteter i den nye arbeids- og velferdsetaten (NAV), Erik Oftedal, til VG.

I tillegg er det mange uføretrygdede som føler at de ikke får så mye mer igjen økonomisk for å jobbe, sammenlignet med å gå på trygd.

Satsingen på arbeid mot trygd ble iverksatt av Bondevik-regjeringen, og arbeidet videreføres av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere