RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets hjemmebrygg

Sist oppdatert:
Dommerpanelet slurpet seg gjennom 66 flasker hjemmebrygget øl. Så kåret de «Årets hjemmebrygg».

Det var rekordstort oppmøte med 179 besøkende på Chateau Neuf i Oslo søndag. De hadde kommet for å smake på det fineste av det fineste i hjemmebrygget øl.

Chateau Neuf huset Norgesmesterskap i hjemmebrygging. Publikum fikk smake på alt fra lys lager til sterkt spesialøl. Hele 22 sorter hjemmebrygget fatøl ble servert av bryggemesterne personlig og publikum fikk stemme på sine favoritter.

Bryggerne hadde dessuten sendt inn til sammen 66 flaskebrygg til vurdering av et dommerpanel.

Det var hard kamp mellom de edle dråpene, men florøværingen Espen Lothe (32) kom lengst frem i flaskehalsen med sitt sterke spesialøl Tykjen.

Lothe har brygget øl i seks år og forteller at det tok ikke lang tid å lage brygget - men det tar lang tid før ølet blir godt. Vinnerølet er fra 2003.

- Det tok rundt seks timer å lage selve ølet. Så skal det gjære én til to uker. Deretter tappes det enten på flaske fat. Sterkt øl som dette må lagres lenge, mens mildt øl gjerne kan drikkes etter en tre ukers tid, sier Lothe til TV 2 Nettavisen.

Lothe går med sitt vinnerøl videre til Skandinavisk Mesterskap i hjemmebrygging, som arrangeres i København 21. april.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere