RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Kristian Orset, TV 2

«Arne ville aldri gitt opp»

Sist oppdatert:
STAVANGER/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Arne ville aldri gitt opp en sak som dette, og det skal ikke vi heller, sa stasjonssjef Henry Ove Berg under en gripende avskjed med den drepte politimannen.

En fullsatt Stavanger Domkirke tok farvel med Arne Sigve Klungland (53). Kolleger, familie, venner og representanter fra det offisielle Norge var samlet i sorgen.

Også utenfor kirken samlet det seg flere hundre mennesker. Mange kom ikke inn i Domkirken, og måtte følge seremonien via noen høytalere.

En gripende avskjed
Det ble en gripende avskjed med den kjære politimannen, som brutalt ble drept under det grove ranet i Stavanger forrige mandag.

Sogneprest Hans Olav Westen forrettet sammen med Stavanger-biskop Ernst O. Baasland.

- Et drap på en politimann er et angrep på vår rettsstat, sa biskopen under seremonien. Han beskrev Klungland som en hedersmann. Store ord ble brukt av alle dem som talte inne i kirken.

- Han var den menneskelige politimannen, sa politidirektør Ingelin Killengreen, som også var møtt fram for å ære Klungland.

Kortesje fra politihuset
En grå og regntung by tok farvel med den drepte politimannen.

Omlag 500 polititjenestemenn gikk i kortesje fra politihuset, forbi stedet der Klungland ble drept, og frem til Domkirken. En alvorstunget og sørgende etat fylte Stavanger-gatene.

I spissen for kortesjen gikk Justisminister Odd Einar Dørum og politidirektør Ingelin Killengreen. Det var en alvorstunget og sørgende etat som

- Han elsket jobben
Under seremonien holdt kona til avdøde Klungland minnetale.

- Han elsket jobben sin og kollegene, men hadde alltid overskudd til familien, sa Aslaug Klungland. Hun fortalte at han så fram til pensjonisttilværelsen om tre år. Da skulle han kjøpe campingvogn på Lindesnes og fiske, trene og slappe av.

Stasjonssjef Henry Ove Berg takk spesielt fram ett utrykk som Klungland vil bli huset for i Stavanger:

- Under alle skarpe aksjoner sa han alltid: jeg går først, og dere går bak. For dere har jo små barn hjemme, sa Berg i kirken.

Justisminister Odd Einar Dørum beskrev Klungland som en politimann med et sterkt engasjement. Han kjente til Klungland, fordi han selv møtte 53-åringen så sent som i februar.

Begraves i Riska
Klunglands kiste ble bært ut av kirken med sønnen og en kollega i spissen. Deretter ble kisten fraktet i en kortesje med politimotorsykler foran og bak frem til Riska kirke, der jordfestelsen fant sted.

Ved 14.30-tiden samlet kolleger, venner og familie seg til et privat minnesamvær på Radisson SAS Atlantic Hotell i Stavanger sentrum.

Etter begravelsen og minnesamværet vil justisminister Odd Einar Dørum og politidirektør Ingelin Killengreen besøke åstedet for drapet og ranet.

Arne Sigve Klungland ble skutt og drept mens han var på jobb som operativ uteleder, etter at politiet ble varslet om ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger forrige mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere