RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøkken- og administrasjonsbygningen ved asylmottaket på Tuv brant natt til onsdag. 162 personer er evakuerte, og ingen er skadd.
Kjøkken- og administrasjonsbygningen ved asylmottaket på Tuv brant natt til onsdag. 162 personer er evakuerte, og ingen er skadd. Foto: Hallingdølen / Line Sandvik (NTB scanpix)

Asylbrann: Kripos til Hemsedal for å bistå

Sist oppdatert:
Kripos reiser til Hemsedal etter at Nordre Buskerud politidistrikt har bedt om teknisk bistand i etterforskningen av brannen ved asylmottaket natt til onsdag.

– Vi vil sammen med politidistriktet finne ut når det er mulig for våre fagfolk å reise oppover, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til NTB.

Hemsedal statlige asylmottak var i gang med å installere et sprinkleranlegg da brannen brøt ut i kjøkken- og administrasjonsbygningen natt til onsdag.

En ny instruks fra UDI setter krav om et slikt brannsikringsanlegg, noe mottaket i Hemsedal ble omfattet av da de fornyet sin kontrakt med UDI 1. november i år.

– Hadde dette skjedd om to uker, hadde det ikke begynt å brenne, sier daglig leder ved mottaket, Gry Herland, til Dagbladet.

Les mer: Storbrann ved asylmottak i Hemsedal – uviss årsak

Ifølge Herland var det ikke et krav om at et slikt sprinkleranlegg skulle være på plass innen 1. november, men krav om at det måtte installeres i løpet av de tre første månedene.

– Før kontrakten inngås, kan vi ikke forskuttere en utgift på 3 millioner kroner, sier Herland til Dagbladet. Hun jobber for mottaksselskapet VAM AS, som driver tre av fire asylmottak i bygda.

Mottaket som brant natt til onsdag, har vært i drift i seks år. I tillegg har kommunen fått tre nye mottak i forbindelse med flyktningkrisen i høst. Det har gjort at den lille fjellkommunen med omtrent 2.400 fastboende nå har cirka 600 asylsøkere, skriver Dagbladet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere