RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bandt pasient til dostol

Sist oppdatert:
Pleieren skulle klippe tåneglene til en motvillig pasient og bandt den eldre kvinnen fast til dostolen med en strømpebukse.

Helsetilsynet i Østfold konkluderer at hjelpepleieren begikk et klart lovbrudd da hun med tvang klippet pasientens tånegler, skriver VG. Med pasientens egen strømpebukse, ble hun bundet på armene til en dostol inne i dusjen. Der ble negleklippingen gjennomført.

Den aktuelle kommunen i Østfold får også kritikk for manglende rutiner når det gjelder bruk av tvang mot pasienter.

Ifølge en undersøkelse som ble presentert i mai brukes det mer tvang enn nødvendig i norske sykehjem, og ofte mangler det dokumentasjon på hvilke tiltak som er satt i verk.

45 prosent av pasientene i skjermede enheter for demente og 37 prosent av pasientene i ordinære somatiske avdelinger blir utsatt for minst ett tvangstiltak per uke, ifølge Tidsskrift for Den norske lægeforening . I 65 prosent av tilfellene forelå det ingen skriftlig dokumentasjon av tvangsbruken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere