RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Brannvesenet setter inn helikopter i slokkingen av en omfattende ulmebrann i et barkanlegg på Sky i Larvik lørdag. Sterk røykutvikling truer både naboer og trafikk.
Brannvesenet setter inn helikopter i slokkingen av en omfattende ulmebrann i et barkanlegg på Sky i Larvik lørdag. Sterk røykutvikling truer både naboer og trafikk. Foto: Peder Torp Mathisen / NTB scanpix

Barkbrann i Larvik kan vare i flere dager

Siden lørdag har det brent i flere barkhauger på et anlegg i Larvik i Vestfold. Brannvesenet regner med at det ennå vil ta flere dager før alt er slukket.

Søndag tok brannvesenet i bruk to hjullastere til å grave ut masse fra de brennende haugene. Et tykt askelag på toppen hindret nemlig vannet i å trenge ned i barken.

– Vi fortsetter på samme måte. Vi har fire personer fra brannvesenet og seks stykker fra Sivilforsvaret på stedet. De graver ut masse og så slukker vi den, sier brannsjef Arve Stokkan i Larvik til NTB.

Han sier at det fortsatt er svært sterk varme i de indre delene av området.

– Vi får ikke slokket eller gjort noe i den delen av brannen, sier brannsjefen.

Han regner med at det kan være varme der i flere dager framover.

Søndag vurderte politiet om E18 måtte stenges like ved brannstedet.

– Vi vurderer dette fortsatt, men det er foreløpig ingenting som tilsier at dette er nødvendig, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt.

Det er mye røyk i området, men den regnes ikke som farlig for naboene.

Ikke gå glipp av disse populære videoene:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere