RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombe var muggent brød

Sist oppdatert:
Rådhuset i Nesseby kommune i Øst-Finnmark ble evakuert tidligere i dag etter at en mistenkelig pakke ble levert. «Bomben» viste seg å være muggent brød og boller.

Bombeeksperter fra Forsvarets overkommando Nord-Norge ble tilkalt for å hjelpe det lokale politiet med å undersøke pakken, og ankom stedet i 16-tiden.

En time senere hadde to godt utstyrte ekspertene fra Forsvaret åpnet pakken som slettes ikke var eksplosiv.

Muggent brød og boller
- Pakken inneholdt muggent brud og boller, opplyser operasjonsleder Eigil Henninen ved Øst-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet ser likevel svært alvorlig på saken, som har krevd store ressurser og skapt almenn frykt.

- Vi har foreløpig ingen konkrete mistanker om hvem som står bak pakken, men politiet vil gjøre videre undersøkelser i saken, sier Henninen.

Evakuerte rådhuset
Det var ved 13-tiden onsdag at postmottaket i rådhuset mottok den mistenkelig pakken. Den var på størrelse med et A4-ark, og cirka 30 centimeter tykk. Politiet besluttet å evakuere rådhuset og sperret av et området i en radius av 40 - 50 meter rundt bygget.

- Det var tekst og emballasje på pakken som fikk personalet på rådhuset til å reagere. Da vi ankom rådhuset støttet vi dem i denne vurderingen, fortalte operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen ved Øst-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen tidligere onsdag.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva det var ved pakken som gjorde at den virker mistenkelig.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere