RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ingen fra den norske regjeringen ville møte Dalai Lama da han sist var i Norge.
Ingen fra den norske regjeringen ville møte Dalai Lama da han sist var i Norge. Foto: Ronaldo Schemidt (AFP/NTB Scanpix)

Dalai Lama besøker Norge igjen

Dalai Lama har takket ja til å delta på den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) i februar.

– Dalai Lama er selve personifikasjonen av verdiene til ISFiT – dialog på tvers av landegrenser og religionsmotsetninger, og som løsning i stedet for vold, sier festivalsjef Marius Jones.

Det vekket stor debatt da regjeringen valgte å ikke møte Dalai Lama da han sist besøkte Norge i mai. Lederen for Tibets eksilregjering Lobsang Sangay er blant dem som kritiserte avgjørelsen.

Venstre-leder Trine Skei Grande inviterte Dalai Lama til festivalen, som han også besøkte i 1994, skriver Aftenposten. Hun er glad for at han har takket ja.

– Så utrolig tøft! Det er veldig hyggelig at han prioriterer Norge så høyt. Og det er ekstra hyggelig at jeg fikk æren av å overlevere invitasjonen, sier hun til avisen.

Festivalen arrangeres annethvert år og samler over 450 studenter fra mange land.

Dalai Lama er den fremste åndelige lederen i den største av de tibetanskbuddhistiske retningene. Alle Dalai Lamaer er ifølge tibetansk buddhisme inkarnasjoner av bodhisattvaen Chenresi. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere