RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet kapteinløytnant i forsvaret

Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for drapet på eks-kona i Bergen, har kapteinløytnants grad i Sjøforsvaret, men ble suspendert fra jobben i januar.

Den drapssiktede 39-åringen og hans eks-kone skulle torsdag møtes i Bergen tingrett da kvinnen ble skutt og drept i parkeringshuset som ligger like ved siden av tinghuset. Rettssaken skulle behandle uenighet om fordeling av utgifter i forbindelse med samvær av deres felles barn.

Den siktede eks-mannen er eller har vært ansatt i Sjøforsvaret. Han har kapteinsløytnants grad. 39-åringen ble suspendert fra jobben sin i januar, opplyste politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Politiet vil ikke si noe om årsaken til suspensjonen.

Forsvaret vil ikke kommentere saken:

- Forsvaret ønsker ikke å kommentere noe i forhold til denne saken. Det er en ren politisak, sier kommunikasjons- og medieoffiser, orlogskaptein Pia Width i Sjøforsvaret til NTB.

Fartsbøter
39-åringen har også jobbet ved Forsvarets overkommando. På 1990-tallet jobbet han ved Stiftelsen for samfunns- og næringslivsforskning, som er knyttet til Norges Handelshøyskole. Han har blant annet vært student ved City University Business School i London.

39-åringen er etter det NTB får opplyst ikke dømt for alvorlige forbrytelser, men har to fartsbøter på rullebladet. Ved et tilfelle hevdet han at lasermåleren var feil.

Gjenganger
Ut over det har 39-åringen vært gjenganger i rettssystemet - men da med saker i tilknytning til det oppløste ekteskapet, barnefordeling og fordeling av boet.

Første runde om retten til daglig omsorg og samværsrett med barna startet i Bergen byrett i 1995. Saken ble avsluttet samme år, og gjenopptatt to år senere. Et foreløpig punktum ble satt i Gulating lagmannsrett 27. oktober 1999. Mannen har senere og på ulike måter forsøkt å anke saken til Høyesterett, men har aldri fått medhold.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere