RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BESTANDSMÅLET NÅDD: Så langt i år er det påvist fire ulvekull i helnorske revir og seks kull i grenserevir mellom Norge og Sverige. Dermed er bestandsmålet nådd.
BESTANDSMÅLET NÅDD: Så langt i år er det påvist fire ulvekull i helnorske revir og seks kull i grenserevir mellom Norge og Sverige. Dermed er bestandsmålet nådd. Foto: Anita Jacobsen (Indre Akershus Blad)

Fire ulvekull i Norge i vinter

Sist oppdatert:
Så langt i år er det påvist fire ulvekull i helnorske revir og seks kull i grenserevir mellom Norge og Sverige. Dermed er bestandsmålet nådd.

Valpekullene er påvist i revirene Aurskog i Akershus og Letjenna, Julussa og Osdalen i Hedmark, skriver Rovdata.

Bestandsmålet er tre helnorske kull, og fire til seks kull totalt, og da telles grenserevirene som 0,5 kull. Forrige vinter ble det registrert sju norske kull og fire i grenserevirene. De endelige tallene for ulv og gaupe er klare 1. juni.

Les også: Her løper ulven midt i boligfeltet i Østfold

Rovdata beregner også at det ble født seks kull med bjørneunger i Norge i 2016. Dette er under det nasjonale bestandsmålet på 13 årlige ungekull.

– Fordi det er vanskelig å registrere binner med årsunger i felt blir det sannsynlige antall årlige bjørnekull beregnet ut fra antall hunnbjørner. Det ble påvist 51 hunnbjørner i Norge i fjor, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

29 jervekull er registrert så langt i år, der vil tellingen pågå helt fram til 1. oktober. Det nasjonale målet er 39 kull og i fjor vår ble det registrert 50 kull. Dermed ble sju hi avlivet.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere