RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Mattilsynet)

Flere E.coli-pølser sendt ut

Sist oppdatert:
Også fra Gildes anlegg i Bodø og Forus er det distribuert kjøttvarer med omsetningsforbud.

Mattilsynet ble fredag kveld informert av Gilde om at det også fra anleggene i Bodø og Forus er distribuert spekepølseprodukter som er omfattet av omsetningsforbudet av 7. april.

- Vi ser svært alvorlig på det som har skjedd, spesielt i lys av at omsetningsforbudet fra Mattilsynet ble endret av Gilde sentralt før det ble distribuert internt, sier direktør Kristina Landsverk i en pressemelding.

Gilde opplyste først fredag at det bare var fra ekspedisjonen i Sarpsborg at det var sendt ut kjøttvarer som var forbudt omsatt på grunn av mulig E.coli-smitte.

- At vi så senere samme kveld får ny informasjon om at det likevel har skjedd samme type misforståelser ved Gildes anlegg på Forus og i Bodø gjør at Mattilsynet vil gjennomføre tilsyn med alle de åtte ekspedisjonene. At det på dette tidspunkt i saken tar så lang tid å få fakta på bordet gjør at vi må stille kritiske spørsmål ved Gildes prosedyrer, sier Landsverk.

Ved anlegget på Forus er det distribuert 83 kilo Salami uten hvitløk, mens anlegget i Bodø har distribuert 43 kilo Salami uten hvitløk og 15 kilo Spesialsalami. Fra anlegget i Sarpsborg er det distribuert til sammen 1400 kilo fårepølse, salami i skiver og salami uten hvitløk.

Mattilsynet ber om at publikum kaster eller leverer tilbake til butikken der det er kjøpt følgende produkter som det ble vedtatt omsetningsforbud for 7. april:

¿Fårepølse, skivet, 150 g – LOT-nr. 6095

¿Fårepølse, skivet, 200 g – LOT-nr. 6095

¿Salami, skivet 150 g – LOT-nr. 6112

¿Salami u/hvitløk 150 g – LOT-nr. 6083, 6084 og 6094

¿Spesial Salami, LOT-nr. 6071

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere