RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johannessen, Sara (Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen/Scanpix)

Flere unge klarer ikke å betale regningene

Sist oppdatert:
Nesten 40.000 unge nordmenn pådro seg betalingsanmerkninger for til sammen flere hundre millioner kroner i 2008.

Oslo (NTB): - For ungdom er det særlig viktig å få gjort opp og slettet betalingsanmerkningene. Unge i denne aldersgruppen har kanskje allerede vanskelig for å få lån ut fra ordinære vurderinger, og da er det i hvert fall viktig at de ikke har betalingsanmerkninger i tillegg, sier Arve Paulsen, informasjonssjef i inkassoselskapet Lindorff til Aftenposten.

Økt med 5000
Fram til oktober i fjor var det 38.707 personer mellom 18 og 29 år med betalingsanmerkninger i statistikken til selskapet Experian, som leverer kredittinformasjon. Antallet hadde økt med nesten 5000 sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

- Dessverre ser vi at ungdom har fått større gjeld enn de greier å behandle. Etter en tid med liberal utlånspraksis fra banker og kredittinstitusjoner, har dette blitt et problem, sier Jorge Jensen, underdirektør i Forbrukerrådet.

Rådgivning
I et forsøk på å ta tak i problemet har Meland kommune nord for Bergen startet et gjeldsrådgivningsprosjekt spesielt rettet mot ungdom. Namsmannen, sosialtjenesten og skolen står i fellesskap for undervisningen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere