RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FpU: - Forventer avsløringer av andre partier

Sist oppdatert:
- TV2 har satt en viss standard. Nå forventer jeg at de kommer med avsløringer av andre partier, sier FpU-formann Ove Vanebo.

Onsdag kveld brakte TV 2 Nyhetene nyheten om at Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud hadde kjøpt sex på et bordell i Riga i helgen. Med seg på turen hadde han tre FpU-medlemmer.

FpU-leder Ove Vanebo sier til Nettavisen at han ikke visste noen ting om sexavsløringen før han skrudde på TV2 Nyhetene onsdag kveld. Vanebo har vært i kontakt med et av de tre FpU-medlemmene som reiste til Riga med Hoksrud.

- Alle de tre FpU-medlemmene er myndige personer og slik jeg skjønte det har ingen av dem vært innblandet i sexkjøp. De har tatt den massive medieomtalen ganske greit, sier han til Nettavisen.

Les også: - Det er lett å knuse et menneske

- Hørt om tilsvarende episoder
Vanebo mener TV2 har gått altfor langt i å bruke midler for å ferske en politiker.

- Det er klart at politikere skal tåle mer enn andre, men ikke hva som helst. Dersom en politiker risikerer å bli filmet i det skjulte midt på natta, går det på bekostning av personvernet, noe jeg mener blir helt feil. Jeg vet ikke om noen annen sak der mediene i Norge har gått så langt, sier han.

- Har du hørt om tilsvarende episoder i FpU tidligere?

- Jeg har hørt om historier i alle partier. Men jeg vil ikke gå inn på rykter, sier Vanebo.

- Hvorfor er det alltid Frp og FpU som rammes av slike skandaler?

- Det er vanskelig å si. Jeg vil ikke skylde på media, fordi jeg på generelt grunnlag mener at alle politikere skal følge loven. Likevel er det betenkelig at tilsvarende saker i andre partier ikke følges opp på samme måte. Nå har TV2 satt en viss standard og jeg forventer jeg at de kommer med avsløringer av andre partier, sier han.

- Ikke bra for partiet
Vanebo vet ikke hvor mye episoden vil ha å si for Frp og FpU fremover.

- I alle saker hvor medlemmer er involvert og nyheten er negativ så er det ikke bra for partiene. Jeg håper at velgerne klarer å skille mellom en enkeltpersons handlinger og partiets politikk. Nå er det snart landsstyremøte, der vil vi prate om hvor viktig det er å huske at man er en offentlig person uansett hvor man er, sier FpU-lederen.

Les også: Hoksrud trekker seg fra alle tillitsverv

Les også: - Frp bør krype ut av rottehullet sitt i skam

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere