RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)

Frykter skader på bildene

Sist oppdatert:
Refsnes Gods-eier Widar Salbuvik er lettet over at Munch-bildene er funnet, men har mottatt signaler fra politiet om at de bærer preg av røff behandling.

Idet hotell-eier Widar Salbuvik var på vei inn i studio til Redaksjon En på Marienlyst mandag kveld fikk han beskjed om at de tre bildene han hadde blitt fraranet søndag kveld var kommet til rette.

- Det var en stor overraskelse og en stor lettelse, sier Salbuvik til TV 2 Nettavisen.

Gods-eieren har ennå ikke fått anledning til å se bildene, men han har fått vite fra politiet at glasset er knust på et av bildene.

- Jeg er mentalt forberedt på noen skader. De er jo fjernet fra veggen med makt. De var festet med museumsbolter som man trenger spesialnøkkel for å få opp, forklarer han.

Salbuvik sier han har hatt det tungt det siste døgnet:

- Det var tyve timer som var ganske mistrøstige, men når vi oppsummerer så har ingen hos oss blitt skadet, og bildene er tilbake.

Hotell-eieren er forberedt på at det kan ta noen dager før bildene er tilbake på veggen, til glede for godsets gjester.

Nå håper han pågripelsene og beslaget i Oslo mandag, og den derigjennom bedrede oppklaringsprosenten for Munch-tyverier, vil virke avskrekkende på personer som går med planer om lignende forbrytelser.

- Jeg kan ikke se at det fins noe dummere å stjele. Det er høy risiko og uhyre vanskelig å omsette, sier Widar Salbuvik til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere