RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter valg-hacking

Sist oppdatert:
Nye Kripos har avdekket et miljø av aggressive norske hackere. Nå advares det mot hacker-angrep i forbindelse med stortingsvalget. Se video.

Det Aftenposten som skriver dette i dag.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet advarer mot faren for hacker-angrep under det kommende stortingsvalget. Både departementene, politiet og andre statlige etater er blitt advart.

Hacker-miljøet som er avslørt, består av ungdommer somskal ha organisert et angrep mot nettstedene til VG, IT-avisen og to andre virksomheter i begynnelsen av august. Nettstedene ble satt ut av drift i timevis.

- Vi nøster nå videre i flere miljøer, opplyser politiadvokat Erik Moestue i Nye Kripos overfor Aftenposten.

Avdekkingen av hackermiljøet har fått Nasjonal sikkerhetsmyndighet til å frykte at blant annet formidling av valgrelatert informasjon kan bli utsatt for forstyrrelser på Internett.

- Erfaringer fra utlandet har vist at store nasjonale begivenheter ofte er et fristende mål for datahackere, sier informasjonsrådgiver Sofie Bruun i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere