RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige i tottene på legeforeningen

Sist oppdatert:
Den norske lægeforening refser Gjensidige som de mener bruker skitne triks for å få opplysninger om kunder.

Gjensidige mener at legene som jobber i forsikring også skal ha tilgang til pasientjournaler slik at de selv kan avgjøre hva som er relevant og ikke relevant i forsikringssaker.

Det kommer fram i et brev som selskapet har sendt til en fastlege i forbindelse med en erstatningssak.

Advokat og seksjonssjef Anne Kjersti Befring i Den norske lægeforening mener Gjensidige forsøker å villede fastleger for å få konfidensiell informasjon om kundene til bruk i retten.

- Det er betenkelig at det gis inntrykk av at leger i Gjensidige har en objektiv sakkyndighetsrolle, når det er åpenbart at de først og fremst skal ivareta forsikringsselskapets interesser ved konflikt og uenighet med forsikringstageren/pasienten, sier Befring til Aftenposten.

- Legeforeningen har misforstått dette. Jeg har skrevet under på en taushetsplikt i Gjensidige. Denne personen som er utgangspunktet for mitt brev til legen, er også kunde hos oss, og i den sammenheng har jeg taushetsplikt. Vi trenger en del opplysninger for å kunne gi forsikringstagere riktig erstatning, sier medisinsk direktør Bengt-Lasse Lund i Gjensidige.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere