RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grilling bekymrer Mattilsynet

Sist oppdatert:
Mattilsynet har vært på krigsstien mot restaurantbransjen og norsk tradisjonsmat. Nå kaster de seg over grillmaten din.

Mens Mattilsynet saumfarer norsk tradisjonsmat som pinnekjøtt og røkt fisk på jakt etter de farlige giftstoffene PAH (polysykliske aromatiske hydrokarboner), retter de en advarende pekefinger mot en annen norsk mattradisjon: grillmaten.

Tilsynet frykter at hardhendt grilling kan øke forekomsten av kreftfarlige stoffer, skriver Nationen. Også her er det PAH-stoffene som bekymrer Mattilsynet.

Nå ber de vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) se nærmere på de eventuelt mørke sidene av norske grilltradisjoner.

- Vi vet for lite om hvor store mengder kreftfremkallende stoffer som dannes i en svartbrent pølse, sier tilsynets rådgiver Anders Tharaldsen til avisa.

Innen grillsesongen starter igjen til sommeren, lover Mattilsynet å ha konklusjonene og rådene klare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere