RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grisebanket do-snik

Da mannen forsøkte å smyge seg inn do-døren uten å betale, rablet det for den betalende do-kunden.

(iBergen.no) Argumentet om at do-kundens angrep måtte behandles mildere, på grunn av berettiget harme, gikk rett i dass. Nå må 27-åringen benytte seg av fascilitetene i fengselet de neste 30 dagene.

Krevde en tier
Bergenseren hadde vært på fylla da han like før midnatt 2. august i fjor følte behov for å lette på trykket. Inne på McDonalds i Bergen sentrum betalte han den tieren det kostet å benytte kundetoalettet. Mens han var inne på toalettet, stilte en annen kunde seg utenfor døren og ventet på tur.

Da 27-åringen kom ut, grep mannen i køen tak i døren, slik at han skulle slippe å betale for do-turen. Men det ville ikke 27-åringen ha noe av. Han forlangte at den tissetrengte mannen hostet opp en ti-kroner til ham, noe han fnyste av før han gikk inn og gjorde sitt fornødne.

Sparket i hodet
Men den i overkant rasende do-kunden ble stående utenfor og vente. Da do-sniken kom ut, ble han overfalt av den rabiate mannen, som i samme basketak veltet snikens kjæreste overende. Etter flere runder på gulvet, var kampen tilsynelatende over og sniken gikk til kjæresten for å hjelpe henne. Da så 27-åringen sitt snitt til å sparke det fremoverbøyde offeret i hodet.

Overfor Bergen tingrett innrømmet 27-åringen det grusomme sparket, men mente det burde være straff-fritt fordi han tidligere var blitt provosert av fornærmede.

- Rått og brutalt
«Retten har imidlertid funnet bevist at det er tiltalte som har antastet fornærmede, og den som forårsaket slagsmålet. Videre er sparket i seg selv en så rå og alvorlig handling med et så stort skadepotensiale at handlingen ikke kan lates straffri eller føre til en mildere straffart.» var konklusjonen retten kom fram til, ifølge dommen.

Fordi overfallet hadde vært så rått og brutalt, ble 27-åringen dømt til 30 dager ubetinget fengsel. Han må også betale legeregningen til sitt offer på 465 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere